BIOGRAFIJA

2010 ...

CD Adijo madam

2010

Začetki ansambla segajo v pomlad 2010, ampak se člani dobro poznajo od prej. Martin in Joži sta skupaj igrala že v njunem šolanju na osnovni šoli v skupini Pomladni veter. Prvič so skupaj igrali na srednješolskih zabavah Konservatorija za glasbo in balet Maribor, katerega so tudi obiskovali.
Vse se je uradno začelo dogajati v priznanem »kafiču« v Slivnici pri Mariboru. Takrat so se fantje dobili. Z njimi sta bila tudi Nino Jamnik in Gorazd Topolovec, ki sta pobudnika takrat novo nastale skupine. Prvo zasedbo so sestavljali: Nejc Tratnjek, Domen Lesjak, Tomaž Dobnik, Joži Kotnik in Lovro Sadek. Skozi vso leto so veliko vadili, predvsem s pomočjo mentorja Nina Jamnika. Prvi javni nastop se je zgodil v Koreni, takrat še pod imenom "Acordia kvintet".

CD Pogledam te

2011

V začetku leta se je skupini priključil Martin Juhart.
Začele so se intenzivne vaje in kaj kmalu je sledil prvi festival, Loborfest. Za ta festival so posneli svojo prvo skladbo, katere melodijo je napisal Avgust Skaza, besedilo pa Matjaž Vrh. S polko "Pogledam te" so slavili prvo nagrado občinstva in nagrado strokovne komisije - Zlati bariton. Že po nekaj mesecih je sledil še en festival, tokrat v Cerkvenjaku. Za to priložnost so posneli prvo avtorsko delo "Pesem sanj", katero je v celoti napisal Martin Juhart. Osvojili so drugo nagrado strokovne komisije.
Konec leta so posneli pesem "Božič je".
CD Pogledam te

poskocno na poskocne 2012

2012

V začetku leta so Poskočni muzikanti doživeli nekaj kadrovskih sprememb. Sporazumno je skupino zapustil Tomaž Dobnik, kmalu za njim pa tudi Domen Lesjak. Zato se je po avdiciji skupini pridružil Dejan Krajnc. Tako so pričeli z resnim delom in veliko mero zagnanosti.
Že po nekaj mesecih so se veselili dveh odmevnih festivalnih nagrad. Prvo so osvojili na festivalu Števerjan (IT), kjer so slavili kot najboljši kvintet, s pesmijo "Vinska kraljica". Skladba je v celoti delo Martina Juharta. Zraven te nagrade so dobili tudi vstopnico direktne uvrstitve v finale festivala Granprix (IT), ki velja za enega največjih festivalov v Evropi.
Avgusta 2012 so osvojili nagrado na festivalu Graška Gora, s skladbo "Ostani to kar si". Postali so absolutni zmagovalec po mnenju občinstva, na kar so zelo ponosni.
Novembra 2012 so v Slovenski Bistrici izpeljali svoj prvi koncert "Poskočno na Poskočne 2012", v dvorani A. M. Slomška. V goste so povabili: Iskrice, Vikend, Nemir, Stil, Pajdaše, harmonikarski orkester GŠ Acordia in otroški pevski zbor Črešnjevec. Na koncertu so predstavili prvo zgoščenko, ki so jo poimenovali "Pogledam te".
Leto so zaključili z veliko medijskega blišča, zaradi (takrat) izjemno popularne politične skladbe "Gotof je". Soavtor pesmi je Martin Juhart in zanjo so posneli tudi prvi videospot.
poskocni CD Pogledam te CD Pogledam te CD Pogledam te

2013

Leto 2013 je bilo res polno vzponov. Zagotovo si ga bodo fantje najbolj zapomnili po izjemno odmevnih festivalnih dosežkih.
Začelo se je pomladi v sosednji Avstriji, kjer so prejeli prestižno nagrado "Oberkrainer award" za najobetavnejšo skupino v Evropi, ki igra po vzoru Avsenikove glasbe. V tujini so izkusili oder na največjem festivalu v Ruhpoldingu (D), kjer so postali absolutni zmagovalci festivala. Najslajše zmage so vendarle osvojili doma, in sicer na Graški Gori (najboljši ansambel po mnenju občinstva in absolutni zmagovalci strokovne komisije) ter tako postali absolutni zmagovalci celotnega festivala. "Moja nevestica" je bila skladba, ki je prepričala vse prisotne. Lep uspeh so poželi tudi na festivalu Ptuj, kjer so prejeli nagrado Zlati Orfej za najboljšo kvintetovsko skupino. Predstavili so se s pesmima "Super punca" in "Življenje naj ti povrne". Toplo julijsko vreme jih je popeljalo v "slovenski" Števerjan, kjer so prav tako postali absolutni zmagovalci festivala, tokrat s pesmijo »Objemi me«.
V tem letu so posneli tudi svoje prve lastne videospote. V maju so predstavili videospot za skladbo "V sanjah s teboj". V avgustu so opozorili nase z zelo uspešnim in hudomušnim videospotom "Pogledam te". Konec oktobra pa so v produkciji Golica TV posneli videospot za skladbo "Super punca".
Zaupano so dobili odgovorno fukncijo spremljevalnega benda dveh venčkov na največjem koncertu pri nas - Noči Modrijanov.
Tudi tokrat so v novembru organizirali koncert "Poskočno na Poskočne 2013", vendar so naredili korak naprej in napolnili Športno dvorano Srednje šole v Slovenski Bistrici. To leto so v goste povabili: Ansambel Petko, Unikat, Euro kvintet, Roberta Goterja, Dejana Vunjaka, Domna Kumra, Majo Oderlap in Tanjo Žagar.
V prazničnem decembru pa so posneli prvo priredbo in videospot za svetovno uspešnico "All I want for Christmas is you". Omenjena priredba je postal pravi hit, kajti vrtela se je celo na komercialnih radijskih postajah v dnevnih programih.
Na festivalu Slovenska polka in valček so bili kot glasbeni gostje povabljeni v revialni del finala, ki je potekal na Avsenikovi domačiji v Begunjah.
CD Pogledam te CD Pogledam te

2014

Po dobro izpeljanem nastopu na festivalu Slovenska polka in valček, so dobili povabilo, da bi v oddaji "Slovenski pozdrav" nastopali kot hišni ansambel. Fantje se zavedajo, da se takšna priložnost redko ponovi, zato so povabilo prijazno in z odprtimi rokami sprejeli. Sledilo je obdobje sodelovanja z najrazličnejšimi glasbenimi izvajalci.
V poletnih mesecih je skupina postala prepoznavna predvsem po skladbi "Adijo madam", ki je v celoti delo Igorja Pirkoviča. Posneli so tudi hudomušen spot, v katerem ni manjkalo znanih slovenskih obrazov in je bil več kot odlično sprejet med poslušalci oz. gledalci.
Po omenjeni skladbi so poimenovali tudi drugi album. Luč sveta je ugledal na tradicionalnem koncertu "Poskočno na Poskočne 2014" v Slovenski Bistrici. Navdušenje vseh članov ansambla je bilo nepopisno, saj je bil koncert razprodan do zadnjega kotička že teden dni prej. Tokrat so v goste povabili: Modrijane, Darjo Gajšek, Primorske fante, Spev, Nemir, Smeh, Nušo Derendo, Ota Pestnerja in gasileca Sašota. Verjetno ni potrebno posebej razlagati, da je bilo tudi tokrat vzdušje v dvorani zelo poskočno.
Konec leta so v narodno-zabavni glasbi podrli nekaj tabujev in posneli videospot "Naj me tvoja koža boža".
Leto 2014 je minilo predvsem v znamenju številnih nastopov širom Slovenije in druženja na malih ekranih vsak petek zvečer, v oddaji Slovenski pozdrav.
CD Pogledam te CD Pogledam te Poskočna tehnična produkcija - PT SOUND

2015

Leto 2015 se je začelo povsem odbito. Že sama ideja, da so se v januarju odpravili snemat videospot na Kanarske otoke, se sliši nemogoča. Ampak je res, v sodelovanju z Video produkcijo Pratnemer, ni ovir. Videospot bo luč sveta ogledal v mesecu maju.
Zaradi velikega povpraševanja po nastopih in po želji, da bi nastopi izgledali čim bolj kvalitetno in popolno, so to leto ustanovili svojo tehnično produkcijo, katero opravlja tehnično dovršena ekipa na čelu tonskega mojstra Denisa Pozdereca.
Fantje se lahko pohvalijo z nastopom na največjem festivalu pri nas, t.i. Slovenska polka in valček. Skupaj s Slovenskim oktetom so obogatili revialni del festivala, ki je požel ogromno pozitivnih kritik pomembnih glasbenih poznavalcev.
Poletje je bilo vroče in poskočno. Skoraj da ni bilo predela v Sloveniji kjer ne bi gasilcem popestrili dogodek leta - veselico. S septembrom so ponovno pričeli s snemanjem oddaje "Slovenski pozdrav", katera še vedno podira rekorde v gledanosti in priljubljenosti med gledalci.
Največ energije pa so to leto vložili v njihov že četrti koncert "Poskočno na Poskočne" tokrat z letnico 2015. Povabili so najrazličnejše odmevne goste. Koncert se je predvajal tudi na televiziji Net TV. Tudi tokrat so ga raprodali do zadnjega kotička. Več o koncertu...
Da pa se je leto 2015 zaključilo v polnem sijaju, so tako nastopili tudi na velikem odru "Silvestrkega pozdrava" v razprodani dvorani Tabor v Mariboru.
Tekom leta so igrali širom Slovenije in tako konec leta 2015 zabeležili rekordno število nastopov.